Selasa, 29 Oktober 2013

Biskut Forrero Maisarah



BAHAN-BAHAN

250 gm mentega
150 gm gula kastor
1 biji kuning telur
30 gm serbuk roti 
100 gm serbuk badam
100 gm tepung jagung
300 gm tepung red rose
250 gm badam cincang (pangang)
300 gm coklat masakan 
2 biji putih telur

CARA-CARA MENYEDIAKAN

* Campurkan mentega,gula kastor dan telur kuning.
* Pukul bahan tadi hingga kembang.
* Masukantepung jagung,tepung red rose,serbk badam & serbuk roti.
   masukkan ke dlm adunan tadi sedikit demi sedikit.Uli sampai sebati bahan2 td.
* Bulatkan doh ikut size anda.Kemudian salut dlm putih telur diikuti dgn badam cincang.
* Bakar pada suhu 180 c selama 30 minit.Cairkan coklat masakan dan selepas biskut sejuk,celup ke dlm 
   coklat.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan